KURS

Välkommen! Det här är en kurs där du omvandlar ditt kök till den plats där barnen får lära sig allt om mat och vad kroppen behöver. Den är rolig – så läs mer nedan om allt som ingår.

Många mammor kan tycka vardagsmats-görandet är trist. Man längtar efter inspiration och variation.

Vill barnen inte smaka eller uppskattar det nya utforskandet så kommer frustrationen och oro på köpet.

Får dom i sig tillräckligt

Kommer de ha matglädje som är gör att de är friska

Vad ska jag laga så de äter

Hur ska jag stoppa hela den socker-bombande industrin som lockar till skräpmat

Känner du igen dig i något eller alla av dessa så är du helt rätt. Matpiraten Kortlek är skapad och den enda utifrån en förälders perspektiv.

Vad är det som verkligen fungerar? är det möjligt för oss att baka eget bröd och laga från grunden alla måltider?

Svaret på de frågorna är såklart ja. Samtidigt så är det att få vara med och vara kreativ, få en struktur som lätt ser till att vi vet vad vi behöver äta.

Matpiraten är uppdelad i symboler och färger, fyra tydliga bockar säger att vi har fått i oss allt mat som kroppen behöver.

Lägger vi till att det går att skoja och skratta med Matpiraten. Då blir det roligt och enkelt för oss alla.

Jag kallar mig själv idag för matstruktör och har en utbildning som kostrådgivare och friskvårdspedagog.

Det är varje dag vi ska äta med jämna mellanrum och det är över tid som vi skapar vår hälsa.

Det är helt ok att äta bullar o chips o godis 🙂 Matpiraten är ingen hård-nackad skapa dåligt samvete kurs.

Matpiratens kurs är till för att du ska känna:

styrka / kärlek / hopp / glädje / tro

lugn / stöd / viktigt / stolthet

tålamod / inspiration / förändring

respekt/hälsa/frihet

Stegen som hjälper dig framåt

Så här går kursen till:

  • Kursmail. Du får två gånger i veckan ett mail med information och en fråga för dig att reflektera över. I dessa varvas aktuell forskning med användbara modeller och praktiska verktyg.
  • Övningar. en gång per vecka får du ett konkret tips på hur du kan presentera Matpiraten för dina barn
  • Till varje modul hör en träningshandbok med reflektionsfrågor, träningsinstruktioner och en dagbok där du följer upp din träning.
  • Checklistor. För att få bättre överblick samt hjälp med konkretisering av begrepp och verktyg tar du hjälp av de praktiska checklistorna.
  • Diskussionsforum. För att kunna dela med dig av dina insikter, framsteg och frågor finns en sluten facebook-grupp där du träffar såväl mig som de andra i kursen.
  • Digitala frågestunder. Du har möjlighet att deltaga i två virtuella frågestunder som har till syfte att ge dig svar på de frågor som dyker upp längs vägen. två gånger under kursen har vi digitalt möte där vi ses och går igenom hur långt ni kommit och svarar på frågor
  • Diplom. efter avslutad kurs får både föräldrar och barn ett diplom som visar att ni har varit modiga och gjort era middagsrutiner till det bästa

Olika sätt att ta sig an kursen:

MILD är ett lugnt tempo där du bara läser kursmailen och gör så många av reflektionsfrågorna som du mäktar med. Detta tempo kommer ge dig insikt och passar dig som har brist på tid och ork.

MEDIUM är ett makligt tempo där du lägger till övningsmomenten under ett par dagar i veckan. Detta tempo, som ger dig insikt och viss beteendeförändring, passar dig som kan avsätta viss tid och har tillräcklig ork för att ägna kursen mer fokus.

HETT är ett kryddigt tempo där du utökar träningsmomenten till att omfatta varje dag i veckan. Detta tempo, som ger dig insikt och långsiktig beteendeförändring, passar dig som både vill och har möjlighet att satsa på kursen fullt ut.

Du kan växla under kursens gång och du har även möjlighet att växla upp under kommande kursomgångar. Matpiraten föräldrarkurs är nämligen en kurs att växa i.

Why Choose us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer malesuada efficitur consequat. Duis arcu diam, malesuada ac viverra sed, auctor ac urna. Nulla posuere mollis mi, vitae elementum nibh vulputate porttitor.

Blog