Att spela spel tillsammans går alltid hem hos alla barn, oavsett ålder. Självklart bör det förstås vara ett spel anpassat efter åldern och gärna ett spel som lockar fram mycket fnitter och skratt.

Vissa spel håller för evigt

En del av att just spela är, att vara tillsammans. Om spelet kan locka till att lära sig fler nivåer och/eller strategier med spelet så är det en stor bonus. Det blir som magnetiskt att vilja förfina och klura ut hur man ska vinna.

Att göra saker tillsammans i familjen

Kompisar, skola och andra aktiviteter utanför familjen tar upp mycket av en åtta-årings dagar men de behöver fortfarande göra saker tillsammans med sina föräldrar och få ha lite mysiga stunder även om det är på ett annat sätt.

Något som alltid är uppskattat och precis lagom är att börja laga mat tillsammans. Och det behöver inte vara en hel middag. Faktum är att det räcker och kan vara roligare att få ha sitt eget lilla ansvarsområde. Nu kan ditt barn vara den som dukar fint eller serverar grönsakerna. Något som de själva får pyssla om och presentera.

Att plantera köksörter eller krasse för att snart se hur det börjar växa är ytterligare ett tips. Ljuvligt underbart doftande örter. Det är en kul syssla att ge en 8-åring eftersom det kanske leder till ett nytt intresse som de har glädje av hela livet.