Enklast lär vi barn de matrecept vi själva kan utantill.

Köket är absolut DEN bästa platsen för att lära sig om mat!

Håller ni med eller håller ni med *ler* 

Enklaste middagen är den vi kan utantill

När tiden är knapp och det är många saker som ska hinnas med i vardagen så är det skönt att vi har några recept som vi kan utantill. De recepten kan vara enklast att först lära barnen.

De mer avancerade recepten, det tar lite mer tid av oss. Både när det gäller att planera, handla, hitta varorna i butiken, börja laga…. dyka ner i receptet igen och kolla om det stämmer.

Dessutom så vet man säkert att vi kommer gilla det vi lagar med dom vardagsmiddagarna vi har gjort så många gånger förut. Är det så att dina barn är selektiva finsmakare och inte gärna äter nya kreativa maträtter? Då är det också ett plus att vi lagar den maten de dagar då schemat är tajt.

Lär dina barn de recept du kan utantill

Att börja lära sig om mat och att laga mat är en gåva för hela livet så alla små knep är guld värt.

Så här kan du börja:

1. ta den maträtt som du känner dig mest bekväm med

2. låt dina barn få vara med och göra en del av tillagningen som t ex. hacka någon av grönsakerna eller koka potatisen.

3. passa på att berätta om en sak som är bra att veta när man lagar mat, t ex att såhär vet du att potatisen är färdigkokt.

4. kom ihåg att berätta din uppskattning att barnen tog en del av matlagningen och utan deras insats hade inte hela måltiden blivit komplett.

Knepet att få dina barn att smaka nytt

Börja med de välkända maträtterna. De som du kan för att lättare hålla koll på vassa knivar och ordningen som vi ska laga livsmedlen i.

Men som vi sagt och det tål att upprepas – Köket är den absolut bästa platsen att lära sig om mat.

Att få stå i köket och få känna dofterna är ett garanterat sätt att väcka matlusten. Det är dessutom garanterat lättare att våga smaka när barnen har fått se vad det är för mat.

Nu är hösten på intåg och alla goda doftande mustiga grytor kan börja puttra.

Steg för steg kan vi lära oss uppskatta nya smaker. Det kan börja med att vi får dofta på något först.

Älskar om du vill berätta hur ni gör hemma hos er! Hur delar ni på matlagningens alla sysslor? och hur provar ni nya maträtter?