Matpiratens smaskigaste köttbullar

Ingredienser

6 Portioner 

750 gram färs av Nöt, älg eller Anammas formbara vegetariska färs

3 msk ströbröd

2 st buljongtärning (köttbuljong eller grönsaksbuljong)

1 dl vatten

2 dl grädde

2 st ägg

3 msk finhackad lök

0.5 msk örtsalt 

0.5 tsk svartpeppar (nymald)

Gör så här:

  1. Koka upp vattnet med buljongtärningarna (ja det ska vara 2-3 st till 1 dl) och slå den heta buljongen över ströbrödet, rör om tills det kallnat. Tillsätt då först kryddorna, sen grädde, ägg och lök. 
  2. Rör om väl och blanda i färsen. Överarbeta inte färsen, fettet kryper då ut och köttbullarna blir torra. Blanda helst för hand.
  3. Trilla köttbullar (rulla) och lägg på vattensköljd skärbräda. Stek i omgångar i riktigt  smör. Det går också jättebra att steka på plåt i ugn 10-12 minuter 225 grader.
  4. Sen är det bara att smaska i sig! Och förresten höll på att glömma! Gör gärna dubbel sats och passa på att frysa in när du ändå är i farten. Lycka till!