Matpiraten min kokbok

4 portioner

Ingredienser:

 

Pizzabotten

600 gr Färsk blomkål

2 Ägg

2 dl riven parmesanost

1 dl mandelmjöl

1 tsk salt

1 tsk peppar

 

Topping

5 skivor rökt skinka

1 paket plommontomater

Basilika blad

Valnötter

1 paket riven pizzaost

1 msk olja

Övrigt:

Bakplåtspapper

 

 

Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.

Pizzabotten: Börja med att smula ner blomkålen i en matberedare, alternativt riv fint med rivjärnet.

2.Blanda sedan ihop blomkålen med ägg, parmesanost, mandelmjöl och lite salt och peppar i en bunke.
3. Lägg ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsform, lättast är att göra lite mindre pizzor. Förgrädda 10-15 min på 180 grader.

4.Topping: Hacka skinkan och tomaterna samt smula sönder valnötterna lite, lägg sedan toppingen på den förgräddade pizzadegen. Krydda med salt och peppar. Strö över riven ost och toppa med några basilika blad och avsluta med att ringla lite olja över pizzan.

5.Grädda i ugnen 5-10 min.

 

Ät och njut!