Guldmedalj till dig, mig och oss alla!

Att få känna sig som en vinnare är en fantastisk känsla. Vissa menar att det är få förunnat, vi på Matpiraten menar att det bör ses som en mänsklig rättighet. Vi pratar inte om stora prispokaler, vi pratar om de små segrarna i livet. Framstegen. De som gör att man växer och utvecklas som individ. Alla känner vi känslan av att inte förstå, av att tycka något är för svårt. När man vill ge upp ni vet. Vi är alla barn i början, vi behöver snubbla och resa oss igen.

Och vi behöver träna och få erfarenhet för att till slut lyckas få den där efterlängtade guldmedaljen. Den vi alla suktar efter och är så väl värda. Oavsett ämne. Matpiraten vill gärna bidra till känslan av att se sig som en vinnare. Vi vill att alla barn av nyfikenhet och med glädje enkelt ska kunna skaffa sig mer kunskap om mat och matlagning för att sedan ge sig själv en inre guldmedalj.

Ingen kan koka ett ägg eller ens bre en smörgås från ”start”. Endast genom learning-by-doing kan man man lära sig det. Och, vad viktigt är, man måste få lov att att misslyckas – eller som vi väljer att se det: man måste få lov att göra det på sitt sätt för att sedan tillsammans med någon med mer erfarenhet – till exempel föräldern som redan har ett par guldmedaljer i matkonst – få till det perfekta ägget eller den näringsrika smörgåsen.

Med Matpiraten är det inte särskilt svårt att växa och få den där guldmedaljen vad gäller en hel måltid heller. Just när man känner att man är beredd att ge upp så handlar det om nyfikenhet för att våga och vilja pröva igen. Matpiraten är duktiga på att väcka nyfikenhet hos både stora och små. När något inte blir som man tänkt sig väljer vi att inte se det som ett misslyckande, vi ser det som lärande. Tillsammans ser man över vad som inte gick så bra, sedan gör man om och gör ”rätt”.

Känslan när man förstår och lyckas är obetalbar! Det är då man kan – och bör – slå sig för bröstet och ge sig själv en guldmedalj. Som barn kämpande för att lära sig vikten av näringsriktig kost och matlagning, och som vuxen delaktig i att skapa nyfikenhet kring näringsriktig kost och matlagning. Med Matpiraten blir just den här guldmedaljen enklare att nå!

Visst vill du och dina barn också känna känslan av guld? Det är ni så väl värda och vi hjälper dig gärna att nå dit.