Vill du att dina barn själva ska lära sig välja mat som är bra för kroppen?

-Med Matpiraten blir det lätt som en plätt!

Vill du att dina barn ska förstå vad kroppen behöver för att må bra? Matpiraten förklarar på ett enkelt och pedagogiskt sätt varför vi behöver äta proteiner, fett, antioxidanter och kolhydrater för att må bra och växa.

Protein är superhjältar för vår kropp!

Proteiner hjälper oss att växa och bygga starka muskler. Tänk på protein som byggstenar för din kropp. De är ansvariga för att reparera och bygga nya celler i kroppen, och de gör också att vårt hår och våra naglar växer sig starka och fina. Du kan hitta protein i mat som kött, fisk, ägg, mjölk och bönor.

Fett är som bränsle för vår kropp.

Fett ger oss energi att leka, springa och ha kul! Dessutom hjälper fettet oss att hålla oss varma och skyddar våra organ. Men kom ihåg att det finns bra fett och dåligt fett. Bra fett hittar du i avokado, nötter, frön och olivolja. Försök att inte äta för mycket fett som finns i chips och godis.

Antioxidanter är som superhjältar.

Antioxidanter skyddar vår kropp och håller oss friska. Du hittar antioxidanter i färgglada frukter och grönsaker som blåbär, morötter och broccoli. Ju fler färger du äter, desto fler antioxidanter får din kropp!

Kolhydrater är som bränsle för vårt hjärta och våra muskler.

Kolhydrater ger oss energi att springa, hoppa och leka. Men inte alla kolhydrater är likadana. Vissa är bra för oss och andra inte så bra. Bra kolhydrater hittar du i fullkornsprodukter som brunt ris och fullkornsbröd.

Lätt som en plätt med Matpiraten metoden!

Visst är det enkelt, protein hjälper oss att växa och bygga starka muskler, fett ger oss energi och skyddar våra organ, antioxidanter skyddar vår kropp och håller oss friska och kolhydrater ger oss energi att leka och vara aktiva. Om vi äter av alla näringsämnen varje dag mår vi bra!

Bäst av allt är att med Matpiraten metoden spelar din familj fram veckans middagar samtidigt som ni på ett enkelt och roligt sätt lär er om kolhydrater, proteiner, fetter och antioxidanter.

Så vad säger du, är du redo att ta med dig familjen ge dig ut på äventyr med mig, Matpiraten? Tillsammans ska vi lära oss om mat och ha det roligt på samma gång! Så hissa seglen och kasta ankar, för vi har en tallriksmodell som passar hela familjen!