Ingredienser:
  • 5 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt
  • 400 g kantareller
  • 120 g skinka
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 80 g färsk bladspenat

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. 2. Då är det dags att vispa ihop mjölk, ägg& mjöl till en fin smet. Salta efter smak.
  3. 3. Skär skinkan i mindre bitar.
  4. 3. Stek svampan lite lätt i rapsolja. Tillsätt skinkan och låt den steka med någon minut. Salta och peppra efter smak.
  5. 4. Se nu till att smörja en ugnssäker form med smör. Häll nu på smeten och tillsätt sedan kantareller, skinka och spenat. Grädda sedan i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills den får en fin gyllenbrun färg.
  6. Fungerar utmärkt att servera ugnspannkakan med lingonsylt och en grönsallad!
Övrigt:
 
Lingonsylt

Smaklig måltid!