Ingredienser:
- 5 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 6 dl mjölk
- salt
- 400 g kantareller
- 120 g skinka
- 2 msk rapsolja
- 2 msk smör
- 80 g färsk bladspenat
Gör så här
- 1. Sätt ugnen på 200 grader.
- 2. Då är det dags att vispa ihop mjölk, ägg& mjöl till en fin smet. Salta efter smak.
- 3. Skär skinkan i mindre bitar.
- 3. Stek svampan lite lätt i rapsolja. Tillsätt skinkan och låt den steka med någon minut. Salta och peppra efter smak.
- 4. Se nu till att smörja en ugnssäker form med smör. Häll nu på smeten och tillsätt sedan kantareller, skinka och spenat. Grädda sedan i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills den får en fin gyllenbrun färg.
- Fungerar utmärkt att servera ugnspannkakan med lingonsylt och en grönsallad!
Övrigt:
Lingonsylt
Smaklig måltid!