Så snabbt gick det att vända något som först var superroligt till det sämsta

Som sagt vi är på dag 3 av det nya året.

Yngsta sonen har redan hunnit med den här berg-o-dalbanan i sin matvecka.

1. Vill inte alls. Tycker att vagnen kan stå kvar på perrongen och han tänker inte ens hoppa in i den.

2. Han kommer upp med två favoriträtter. Ja, kul och i flow kommer han på de resterande fem och får en hel vecka planerad. Ett litet gupp, en skarv i rälsen då det inte skulle fyllas i några antioxidanter på en av de sju dagarna.

3. Vi beställer maten. Han är i sitt esse och kollar priser, väljer ekologiskt för det är bättre. Stämmer av med totalsumman för budget. Här är det som att vara snart högst upp på banan.

4. Maten ska komma. Han frågar och väntar. Vi är högst uppe och ser ut över utsikten.

5. Maten kommer. Han packar upp. Organiserar i kylskåpet. Torkar ur något kladdigt. Vi har känslan som att nu vet vi att det kommer bli åka av.

6. En kompis vill träffas och det är 30 min till det är dags att laga. Nä, nu vill jag hellre det än laga mat. Kan jag slippa?

Jag står på och säger nej. Du ska laga.

7. Vi åker längst ner i full fart. Tårar sprutar. Jag kör föööör håååårt med honom. Han är yngst och det går inte att jag pressar honom så här hårt. Han steker och sköljer sallad, öppnar upp ketchup flaskan. Lägger fram ett varsitt bröd på allas tallrikar.

Det är som att hela kroppen skriker när man åker utför i berg-o-dalbanan. Man skriker samtidigt som allt går precis som det ska. Vi sitter i vagnen, säkrade och den följer spåret precis som den ska.

8. På vägen till sin kompis. Jag skjutsar, får jag höra att jag är inte som andra mammor. I ALLA andra hem så lagar mamman och pappan diskar. Barnen gör inget.

Det blir många argument om att vi gör fel och de andra har det bra och det rätta sättet.

Till slut när vi motsäger varandra flera gånger (som 13 åring är man duktig på att tycka om sin sak och varför) så säger han:

-när jag får barn ska de aldrig behöva laga mat.

-perfekt!!!!! Säger jag. Då lär du dig nu hur man lagar mat så att dina barn inte behöver. Hur ska du annats kunna laga deras mat om du inte lär dig nu…

-ja det är sant

9. Vi åker på en lagom slingrig bana nu. Vacker utsikt i form av att resonemanget går så här; vi är fem i familjen. Nu när du haft din vecka är det fyra veckor av att någon annan lagar till dig.

-åh då ska jag leka med mina kompisar ????

Där och då kände jag mig stolt över att ha åkt den här turen.

Jag har såklart några upp o ner kvar i form av veckorna när de andra barnen och mannen har sina dagar.

Hoppas att jag kollar mitt säkerhetsbälte och bara njuter av färden. Kanske kommer det en looop på den här resan.

Kittlar dödskönt i kistan ????