Mos och färsbiffar:
Ingredienser:
 

Potatismos:

  • 1 kg potatis
  • 20 g smör
  • 2 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 1 paket saffran

Pannbiffar:

  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 100 g kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt

Färsk persilja

Gör så här:

  1.  Skala potatisen och lägg i kokande vatten och låt den koka tills den är mjuk, salta vattnet. Mosa potatisen med en potatisstöt. Blanda sedan potatisen med grädde, smör och saffran och rör om till ett luftigt mos. Salta och peppra.
  2.  Stek kantarellerna lite lätt i en panna med smör. Hacka sedan den skölda persiljan.
  3. Stek svampan lite lätt i rapsolja. Tillsätt skinkan och låt den steka med någon minut. Salta och peppra efter smak.
  4. Blanda ägg & ströbröd i en bunke och tillsätt sedan färs, kantareller, hackad persilja samt salt och peppar. Blanda till en jämn smet. Forma färsbiffarna till mellanstora biffar. Tillsätt smör i en panna och stek biffarna tills de får en fin gyllenbrun färg. Servera med potatismos och grönsallad.